Program


Tannhäuser / Wagner

Tannhäuser / Wagner

A teljes címén Tannhäuser és a wartburgi dalnokverseny (németül: Tannhäuser und der Sängerkrieg auf Wartburg) című háromfelvonásos opera librettóját maga a zeneszerző írta a 13. században keletkezett Sängerkrieg auf Wartburg monda és a 16. századi Dannhauser című ének alapján. A mű ősbemutatóját 1845.  több

Aktuális előadások
A nyitány háromrészes formában, szinte didaktikus világossággal előlegezi az opera fő konfliktusát: a keresztényi, tiszta szeretet és a bűnös, érzéki szerelem ellentétét. A zarándokok kórusának emelkedett dallama csendül fel előbb, s a Vénusz-barlang féktelen tobzódásának hangjai után ismét ez tér vissza, megbékélésként.
A címszerepben fellépő amerikai Stephen Gould napjaink egyik legkeresettebb hőstenorja. A Hermannt alakító Bretz Gábor 2007-ben debütált a milánói Scalában és a Salzburgi Ünnepi Játékokon. A Scalában 2008 tavaszán Kékszakállú hercegként is bemutatkozott, nyáron pedig Don Giovannit énekelt Sydney-ben. Wolfram szerepében az észt muzsikuscsaládból származó Lauri Vasar, Erzsébetként pedig a kiváló magyar oratórium- és operaénekes Szabóki Tünde lép színpadra.

Wagner: Tannhäuser - zenedráma három felvonásban (német nyelvű előadás, magyar szövegvetítéssel)
Hermann: Bretz Gábor
Tannhäuser: Stephen Gould
Wolfram: Lauri Vasar
Erzsébet: Szabóki Tünde


Díszlet, jelmez: Thomas Gruber
Rendezőasszisztens: Gábor Szilvia
Rendező: Matthias Oldag
Közreműködik: MR Szimfonikusok, MR Énekkar (karigazgató: Somos Csaba), a Magyar Állami Operaház Énekkara (karigazgató: Szabó Sipos Máté)

Ajánló


Számtalan telt házas klubkoncert és megannyi nagyszínpados fesztivál fellépést követően MAJKA és CURTIS…

Tizennnyolc év után újra Magyarországon koncertezik Enrique Iglesias